dilluns, 12 de novembre del 2018

Moments difícils, moments de seny.


Desprès del terrible atac contra una parella de veïns de Santa Coloma a l’estació  de  Can Peixauet, hem estat rebent dades, informacions, comentaris de tot tipus per premsa i xarxes. Es molt fàcil davant d’aquesta situació caure presoners de la ira que produeixen fets com els que han patit aquests veïns. És important fer una anàlisis de la situació i veure què es pot fer per evitar que aquets fets es tornin a produir als nostres carrers.

Per una banda, la problemàtica dels anomenats MENA, menors d’edat no acompanyats,  joves immigrants que no tenen recursos i tutelats o ex-tutelats per la Generalitat. No hi ha recursos suficients per atendre i controlar la situació d'aquests joves per part del govern central ni la Generalitat, i això crea situacions com les que hem vist a la premsa últimament de joves dormint en passadissos d’oficines o  dependencies policials. Aquets joves han d’estar controlats i/o tutelats per evitar, ja no situacions com la d’aquest cap de setmana, si no tambè per que s’incorporin de manera efectiva a la societat.

D’altra banda, aquest problema es concreta en la seguretat pública, ja que es necessiten més efectius de policia local i mossos d’esquadra. El govern de Núria Parlon  ja ha reclamat per activa i per passiva el increment d’efectius dels mossos a Santa Coloma. La responsabilitat de la seguretat pública recau en la Generalitat de Catalunya  .
Per la banda de la policia local, que depèn de l’Ajuntament, la situació és diferent ja que les administracions locals estan regulades per la Llei ARSAL, llei que regula la contractació de manera restrictiva i va en detriment de la gestió dels  serveis públics que estan a càrrec dels municipis i que va ser aprovada en plena efervescència del govern de Rajoy. Aquesta situació no es dona només al cas de la policia, si no a la resta d’àmbits de la administració local.

Els municipis són la primera línea d’acció en aquests problemes que afecten a la ciutadania. És per a això que haurien d’estar molt millor dotats  per part del govern central i de la Generalitat de recursos per afrontar aquesta problemàtica.
Una legislació molt més efectiva i coordinada que impliqui a totes les administracions que tinguin que donar resposta és el que necessitem els ciutadans de manera eficaç i ràpida.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada