dilluns, 29 d’octubre del 2012

Dones, les grans oblidades de CiU-PP.


 Les retallades que ens apliquen els governs de dreta tant a nivell estatal com a Catalunya, tenen factors denominadors  comuns, entre ells les polítiques aplicades a un sector que desgraciadament  necessita mes ajuda. Les dones, les retallades a les polítiques de les dones estan incidint en la supressió de programes adreçat a les dones en situació de risc , tant per violència de gènere com per a la inserció laboral o per a les dones procedents de situacions extremes.(Prostitució,menors amb problemes d’exclusió social o fracàs escolar).

Com d’altres sectors que han quedat en condicions  precàries a l’agenda social de Catalunya les retallades tenen una fort carrega ideològica, l’ideari  obsolet i predemocratic que fomenta estereotips com el que la dona a de ser a casa cuidant de les seves coses i de la mainada. Cada vegada es veu al carrer amb noies mes joves que adopten rols que son propis de generacions passades, es molt important, garantir el dret a l’educació  de les noies i dones mes joves,  per garantir  la possibilitat de que tinguin les mateixes opcions a les oportunitats laborals i formatives.

Com a socialistes no podem participar de les actituds que  en el mon laboral es generalitzem, com que hi ha dones que cobren una mitja del 15 al 20 %  menys de salari pel fet de ser dona, o no tenir garantits els drets que les lleis els i donen respecte a la seva situació de mares i embaràs davant l’empresa.

Els socialistes tenim la sort de tenir un gran percentatge de dones entre les nostres files, estem acostumats a aportar grans representants politiques regidores, alcaldesses, conselleres, diputades ...etc. Això ens dona una perspectiva diferent i real en molts aspectes.

En el nostre tarannà solidari recolzen totes les politiques que van en direcció de protegir a les dones mes desfavorides i garantir la igualtat d’oportunitats per a totes.

Vagi aqui el meu suport a aquelles dones que no tenen la oportunitat com les meves companyes,  de defensar-se  a la vida i la societat. A totes les dones treballadores  que la seva veu no es sent. A les oblidades.

 
Dedicat a la meva dona, exemple de constància i de lluita.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada