divendres, 8 de juny del 2012

Soterrament de la MAT a SANTA COLOMA DE GRAMENET

MANIFEST



Coneixedors que Red Eléctrica Española (REE) té la intenció d’instal·lar una subestació i una línia elèctrica de Molt Alta Tensió (MAT) de 400 quilovolts, en les proximitats de la zona d’habitatge urbà de la nostra ciutat, expressem el rebuig a aquest projecte i reclamem que s’impedeixi la seva execució.

Reclamem un estudi d’avaluació ambiental i que es replantegi la forma de la instal·lació, de manera que la MAT passi per Santa Coloma soterrada i allunyada dels habitatges a 500 metres, seguint els criteris que aplica REE en el desplegament de la MAT a Girona.

Estem a favor de totes les infraestructures que contribueixin a millorar la qualitat de vida de la ciutadania, i entenem que una xarxa elèctrica moderna contribueix a aquesta finalitat, però ens OPOSEM a la forma en què es volen dur a terme aquestes instal·lacions de la MAT a Santa Coloma per aquests motius:


La subestació es vol construir a menys de 150 metres del barri de les Oliveres i a 75 metres del barri de Can Franquesa, sense valorar altres alternatives més allunyades.


La línia de 400 quilovolts (MAT), que es vol estendre pel traçat actual de les torres de 220 kV que travessen el parc natural de la serralada de Marina, està a menys de 500 metres de la zona d’habitatges de tot el districte III de Santa Coloma (barris de les Oliveres, Can Franquesa, el Singuerlín i la Guinardera).


Santa Coloma és un municipi amb poques zones verdes, densament poblat, on la ciutadania ha fet un gran esforç col·lectiu per preservar-hi espais naturals com la serra de Marina, i evitar actuacions d’impacte ecològic i ambiental. El traçat plantejat per REE posa també en perill una zona verda de màxim ús ciutadà.


És inconcebible que REE vulgui crear una gran infraestructura energètica en sòl públic i protegit sense el consens social i la participació activa de la ciutadania.


Rebutgem el fet que no s’hagin tingut en compte els requeriments de l’Ajuntament sobre aquest projecte, per la qual cosa la institució municipal s’ha vist obligada a presentar, el 4 de juny de 2012, un recurs davant el Tribunal Suprem, sol·licitant la impugnació del projecte de REE de creació de la subestació i el pas de les línies MAT.


Per tot això, m’adhereixo a aquest manifest contra l’execució del projecte de REE d’instal·lar una subestació i una línia de MAT al terme de Santa Coloma de Gramenet, SENSE EL CONSENS SOCIAL I INSTITUCIONAL necessari que garanteixi la qualitat de vida dels colomencs i les colomenques el respecte del seu mitjà urbà.


Adherir-se online

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada