divendres, 29 de juny del 2012

La MAT a Santa Coloma de Gramenet.


Durant dècades,  els ciutadans de Santa Coloma  hem  viscut amb el  paisatge de les torres     elèctriques al marge del riu  Besòs .  En aquells anys,  les condicions en les quals estava el front  fluvial eren bastant denigrants, una zona plena de brutícia i un riu contaminat.

Ha passat molt de temps  i han calgut molts esforços per part de l’ajuntament i la ciutadania  per a recuperar aquest espai de la nostra ciutat. La millora és evident , i no només per a les persones, sinó  també per a  l’ecosistema  de la zona: la flora i la fauna  tornen a compartir el riu amb els colomencs .

Es  parla molt sobre les incidències i els efectes nocius per a salut  dels camps electromagnètics  que les instal·lacions d’alta tensió (AT) i molt alta tensió (MAT) generen, i és inevitable  pensar en les malalties que poden generar.

Encara que cap organisme oficial hagi manifestat de manera oberta,  clara i rotunda una relació causa – efecte  entre els efectes dels camps electromagnètics,  generats per les  línees  MAT i AT, i el risc per a la salut, és evident que alguna incidència han de tenir. Això depèn   d’una sèrie de factors :



·         La intensitat de la font

·         El temps d’exposició

·         La freqüència entre exposició i exposició

·         I molt important per a nosaltres:  respectar les distancies  de seguretat  en  zones habitades.


No obstant això, el que si que hi han són recomanacions  a favor que aquestes  línees  vagin soterrades per tal d’ aïllar la instal·lació i així  contrarestar els efectes nocius dels camps electromagnètics en un percentatge molt elevat. 


Però, on és el problema  per instal·lar una línea soterrada? Primer, un de molt conegut en aquests temps, l’econòmic,  i segon, l’execució  d’aquesta infraestructura és molt més difícil.


No volem  aturar el progrés  però el que sí volem és un progrés amb garanties pels habitants del municipi. És molt important que els grans  lobbys empresarials del món energètic respectin  tan a les persones com  a la natura. NO S’HI VAL TOT per guanyar diners.



NO A LA MAT !!!!


Joan Calzado.
Tècnic  d’electromedicina
i  assessor tècnic  en entitats sanitàries.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada