dissabte, 5 d’octubre del 2019

NI PUTES NI PRINCESES, DONES LLIURES.La meva reflexió.



Aquest cap de setmana del 4 i 5 d'octubre han tingut lloc a la nostra ciutat les jornades " NI PUTES NI PRINCESES, DONES LLIURES."
Rellevants personalitats  de l'àmbit acadèmic,polític, activista, feminista i abolicionista han participat en ponències i taules de diàleg per deixar de manifest que la prostitució es una gran i terrible industria que genera beneficis a costa de les dones, de la seva llibertat, de la seva salut i de les seves vides.
Personalment m'ha resultat impactat el testimoni d'Amelia Tiganus. Ens ha explicat de primera ma les seves experiències personals i amb els àudios que ens a posat, ens ha mostrat el debat que existeix amb altres dones defensores de la prostitució regulada i on es feia referència, entre d'altres qüestions, als preus dels "serveis" com si es tractés de qualsevol  altre producte de mercat.
L'Esther Torrado ens a explicat que les Illes Canàries són una de les portes d'entrada de dones per l'explotació sexual i la trata.
Beatriz Ranea i Lluís Rabell  han fet una descripció dels perfils dels puteros i dels rols de masculinitats.
No vull desgranar totes les conferències de les jornades, totes iguals de rellevants i interessants. Però si que és necessari obrir els ulls a la societat sobre la necessitat de l'abolició de la prostitució  i teixir aliances per acabar amb aquesta xacra.

Quatre frases que m'han cridat l'atenció i per mi són significatives.
  •   La prostitució representa el 0.35% del PIB estatal.
  •   Espanya és el tercer país del món en consum sexual.
  •   Les clavegueres del sistema prostitucional.
  •   Intenten entrar a les universitats i volen a les nostres filles. 

Gràcies  a la direcció de polítiques d'igualtat i LGTBI de l'Ajuntament de Sta. Coloma de Gramenet per oferir  aquestes jornades de coneixement i reivindicació  a la nostra ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada