dimecres, 18 de juliol del 2012

TOTS PLEGATS !!

Article d’opinió de Maribel Hernández.




TOTS PLEGATS !



La crisi actual, les retallades anunciades i les que encara estan per aprovar, i el ambient de desànim col•lectiu fan que els ciutadans busquem estratègies per no enfonsar-nos. Davant d’aquesta situació es fa imprescindible deixar de banda d’individualisme que fins ara caracteritzava la nostra societat. Les prioritats per força han de canviar!! i el lema “no és més ric el que més gasta sinó el que menys necessita” es converteix en “modus vivendi ”.

Davant el retrocés en drets que estem patint, els ciutadans i les ciutadanes necessitem, ara més que mai, que ens donem un cop de mà. No podem caure en la rivalitat entre la classe treballadora: entre els que tenen feina i els que en busquen, entre els funcionaris i els treballadors de la privada. La força que podem tenir com a treballadors es perd davant la divisió i la picabaralla gratuïta i afebleix el nostre poder reivindicatiu.

Es clar que tenim dret a manifestar el nostre descontent, però no només a exigir als polítics que facin el que han de fer ( no caldria dir, encara que a alguns sí, quina és la seva feina) sinó també estar disposat a ajudar a l’altre sense esperar res a canvi, ja sigui en una associació, en un casal de barri o en l’ AMPA de l’escola.

Si no ens movem ara, quan ho farem? És lícit queixar-nos a la terrassa d’un bar o a les reunions familiars, però hem de predicar amb l’exemple i intentar fer alguna cosa per nosaltres mateixos. Alcem la veu TOTS PLEGATS! Potser algú ens escolta i al cap i a la fi lidera el canvi social i polític necessari per poder sortir del pou.

Maribel Hernández

Santa Coloma de Gramenet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada