dijous, 25 de juny del 2009

Model de societat i valors.

Model de societat i valors.

Durant els últims dies he observat algunes noticies que m’han cridat l’atenció particularment :

· Una senyora ex dona d’un famós TORERO que col·labora en programes de TV i es dedica a comentar la seva vida no te inconvenient en comentar públicament que té un sou de 24000€ mensuals.
· Comença la nova temporada de “GRAN HERMANO”. Els personatges d’aquest programa guanyen un sou + drets d’imatge que també arriben a proporcions de passar del 20.000€ mensuals.
· No crec necessari entrar en Cristianos Ronaldo, Ronaldinho....etc.

On son els valors de l’esforç, el treball, els estudis ... Totes aquestes percepcions les reben els nens i joves , que reben el bombardeig mediatic de la TV i altres mitjans de comunicació. Com es plantegen que han d’anar a estudiar per treure’s un títol que els hi permeti accedir a una determinada feina o l’accés a uns estudis de nivell superior?
La societat en general tindrà un problema, per que s’esforçaran els mes joves ? per tenir estudis? Per jugar al futbol? Per sortir a les portades de les revistes del Cor?. Tenim que començar a donar unes expectatives diferents de les actuals i d’una manera clara, que el sou mig de la immensa majoria no és de 20.000 ni de 10.000 ni de 5.000€ al mes, que quan la gent surt al carrer a treballar s’hi troba amb contractes moltes vegades precaris i disputats amb sous que a vegades no arriben als 1000€ mensuals que treballar o estudiar per tenir un futur es molt important.
La feina es de tots, polítics, educadors, famílies, administracions...Hi ha molta feina per fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada